Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul

Brahmi (Bacopa monnieri) kapsule

Izboljšajte svoj kratkoročni in dolgoročni spomin, hitrost učenja, koncentracijo z naravnim dopolnilom Bacopa monnieri (Brahmi).

 • Bacopa monneri, znan tudi pod imenom Brahmi, je rastlina, ki jo zelo pogosto uporablja ajurvedska medicina kot učinkovito zelišče, koristno za izboljšanje spomina in pomoč v boju proti stresu.

 • Brahmi ima pozitiven učinek na možganske sisteme, ima lahko kratkoročne in dolgoročne učinke za povečanje spomina, lahko pripomore k povečanju koncentracije, inteligence.

 • Pomaga vzdrževati spomin in ohranjati zdravo kognitivno funkcijo tudi pri starejših posameznikih.

 • Bacopa monneri deluje kot adaptogen, kar pomeni, da pomaga telesu, da se prilagodi novim ali stresnim situacijam.

 • Pri nakupu 2 stekleničk cena tega izdelka samo 16,60 €/kos (pakete najdete na dnu strani).

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul

Stanje: na zalogi

Koda:

18.50 €

Količina:

1 kapsula vsebuje 500 mg Brahmi (Bacopa monnieri)

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul

Prehransko dopolnilo - 90 vegetarijanskih kapsul

Priporočena dnevna količina: 6-8 kapsul.

Navodila za uporabo: Vzemite tri kapsule zjutraj in kapsule zgodaj popoldan. Bacopa je topna v maščobi, zato jo je treba vzeti z virom maščobe, kot je npr. pol žličke olivnega olja ali kokosovo olje. Maščoba pomaga telesu absorbirati spojine v Bacopi.

Shranjevanje: Shranjujte pri temperaturi do 25 C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.
 

1 kapsula vsebuje:

Količina %PDV

Bacopa (Bacopa monnieri) -
izvleček celotne rastline

vsebuje 20 % bakosidov (20 mg)

100 mg *

Bacopa monnieri (listi v prahu)

400 mg *


* Priporočen dnevni vnos (PDV/RDA) ni določen

 

Sestavine: Bacopa monnieri, kalcijev silikat, rastlinska celuloza, mikrokristalna celuloza.
 


Proizvajalec: Nature's Answer (ZDA)

 

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul - 2x

2x Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul 

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul (2x)

Stanje: na zalogi

Koda:

33.20 €

Količina:

Običajna cena 2 izdelkov: 37 €

Akcijska cena paketa: 33,20 €

Vaš prihranek pri nakupu paketa:

3,80 €

Cena na škatlico: 16,60 €

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul - 1x

1x Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul 

Brahmi (Bacopa monnieri) - 90 kapsul (1x)

Stanje: na zalogi

Koda:

18.50 €

Količina:

Cena na škatlico: 18,50 €

 • (izvleček 100 mg + 400 mg) x 90 vegetarijanskih kapsul

 • izvleček vsebuje 20 % bakosidov

 • proizvajalec: Nature's Answer (ZDA) 

Vsi izdelki Brahmi niso enaki!
Pred izbiro je dobro vedeti tole!

Brahmi vsebuje spojine, znane kot bakosidi, ki podpirajo aktivnost vitalnih nevrotransmitorjev, vključenih v obdelavo in shranjevanje informacij. Študije so pokazale, da so bakosidi v rastlini Brahmi tiste spojine, ki imajo ugoden vpliv na kognitivne funkcije.

 

Ko boste izbirali izdelek Brahmi, je pomembno, da izberete takega, ki ima visoko vsebnost bakosidov. Kvalitetni izdelki se od cenejših ločijo po tem, da so standardizirani in imajo na embalaži navedeno, kolikšna je vsebnost bakosidov. Nature's Answer Bacopa monnieri je standardiziran izvleček, ki v 1 kapsuli vsebuje 20 mg bakosidov.

 

Ne uporabljajte ali kupujte izdelkov Brahmi (Bacopa monnieri), ki v svoji sestavi nimajo navedenih bakosidov (npr. brahmi v prahu). Tak izdelek vam ne bo pomagal izboljšati spomin in koncentracijo.

 

Učite se hitreje, koncentrirajte se bolje, zapomite si več!

Brahmi (Bacopa monnieri) ima lahko kratkoročne in dolgoročne učinke na povečanje spomina, lahko pripomore k povečanju koncentracije, inteligence. Pomaga vzdrževati spomin z upadanjem starosti in ohranjati kognitivno funkcijo tudi pri starejših ljudeh.

spominBrahmi je eden od glavnih "možganskih tonikov", ki se uporablja v ajurvedski medicini. Šteje se, da je rastlina, ki gradi in izboljšuje mentalno delovanje, izboljšuje dolgotrajni in kratkotrajni spomin, povečuje inteligenco, zmanjšuje senilnost in staranje, sprošča celotni živčni sistem in povečuje kroženje krvi v možganih.

Brahmi se tradicionalno uporablja za izboljšanje mentalnih sposobnosti in spomina pri otrocih. Pripisuje se izboljšanju učne sposobnosti in koncentracije.

Bakosidi so glavna aktivna spojina v rastlini Brahmi. Zdaj obstajajo dobri dokazi, da imajo bakosidi kognitivni in nootropni učinki prek več mehanizmov. Ugotovljeno je bilo, da bakosidi izboljšajo metabolizem nevrotransmiterjev (kemikalij, ki pošiljajo sporočila med nevroni), s čimer se poveča delovanje možganov. 

Bacopa monneri (Brahmi) velja za najbolj cenjeno zelišče za živce in možganske celice. Sloves ima, da lahko poveča inteligenco, dolgoživost in prekrvavljenost možganov. Na ta način izboljšuje kratkoročni in dolgoročni spomin. Bacopa monneri je lahko koristna pri številnih stanjih v zvezi z omenjenimi miselnimi zmogljivostmi.

Kako vam lahko pomaga Brahmi?

Izboljšanje spomina in kognitivnih funkcij

Brahmi v splošnem izboljšuje spomin in kognitivne sposobnosti z izboljšanjem komunakicje med sinapsami. Bacopa monneri povečuje rast in razmoževanje dendritov (izrastki iz nevronov), skozi katere potujejo živčni signali. Izboljšan prenos živčnih signalov je ključnega pomena za izboljšanje kognitivnih funkcij.

 

Proti staranju možganov

S starostjo prihaja tudi do degradacije možganskih tkiv. Aktivne spojine v rastlini Brahmi, imenovane bakosidi, pozitivno vplivajo na možganske celice, saj vzpodbujajo regeneracijo možganskih tkiv.

 

Izboljšana sposobnost učenja

Bacopa monneri je znan po tem, da izboljša kognitivne funkcije, zaradi česar je učenje novih stvari hitrejše in lažje. Študije kažejo, da se bistveno izboljša prostorski spomin, poleg tega se izboljšajo učne sposobnosti pri osebah pod stresom.

Večina uporabnikov pravi, da jemanje Bacopa monneri ob študiju omogoča lažje osvojiti nove vsebine.

Bacopa monneri prav tako spodbuja dejavnosti v hipokampusu, kar poveča aktivnost kinaz, to so proteini, ki regulirajo celične poti. Ker je hipokampus integralno vključen v skoraj vse kognitivne dejavnosti, je to eden najpomembnejših načinov, na katere Bacopa monneri povečuje možgansko moč.

 

 

Koristne informacije ob jemanju Brahmi

Če želite, da Brahmi (Bacopa Monnieri) zares pomaga pri izboljšanju vaših kognitivnih sposobnosti, je potrebno upoštevati naslednje:

 

Kako velike odmerke jemati? Kaj se lahko naučimo iz študij, ki so proučevale Brahmi?

Odmerek Bacopa monneri je odvisen od enega pomembnega dejavnika – vsebine spojine bakosid v izdelku. O Bacopa monneri je bilo izvedenih vrsto znanstvenih študij, ki so uporabljale različne odmerke bakosidov.

Povzetek študij; ugoden vpliv Bacopa monneri na delovanje možganov se doseže z redno uporabo vsaj 120 mg bakosidov dnevno. Nature's Answer Bacopa monnieri je standardiziran izvleček, ki v 1 kapsuli vsebuje 20 mg bakosidov. Dnevno je potrebno jemati vsaj 6 kapsul.

Po potrebi (študijske obveznosti, obdobje izpitov, ...) lahko odmerke povečate na 8  kapsul (160 mg bakosidov). Nekaj najbolj znanih znanstvenih študij je uporabljalo odmerke 165 mg bakosidov dnevno.
 

Kako hitro se dosežejo ugodni učinki?

 • Učinki Bacope se ne občutijo takoj. Bacopa potrebuje nekaj časa, da se nakopiči v telesu in začne delovati. Bacopa deluje bolje, če ga jemljete nekaj dni zapored, ne le enkrat.
   

 • Še boljše rezultate boste dosegli ob rednem, večmesečnem jemanju. Dolgoročni uporabniki pravijo, da se stalno počutijo mirnejše, razmišljajo hitreje in imajo boljši spomin.

 • Leta 2002 je ta študija pokazala, da Bacopa "zmanjša stopnjo pozabljanja na novo pridobljenih informacij". 37 udeležencev je na dan jemalo 140 mg bakozida. Dodatek je povečal stopnjo pomnenja za približno 25% v 3 mesecih. Vpliv se je končal v 6 tednih po koncu jemanja dodatkov.

 • V drugi študiji, opravljeni v Avstraliji, so bili rezultati merjeni po 5 in 12 tednih  jemanja dopolnila Bacopa. Rezultati so pokazali izboljšano hitrost obdelave informacij in povečano stopnjo učenja in pomnenja. Največji učinki so bili doseženi po 12 tednih uporabe.

 • Dodatek Bacopa Monnierijevega ekstrakta v odmerku vsaj 120 mg bakosida na dan vsaj dva do tri mesece dosledno učinkovit pri devetih kliničnih študijah.
   

Kako jemati - na tešče ali s hrano?

Bacopa je topna v maščobi, zato jo je treba vzeti z virom maščobe, kot je npr. pol žličke olivnega olja ali kokosovo olje. Maščoba pomaga telesu absorbirati spojine v Bacopi.

Višje odmerke je treba enakomerno porazdeliti s prvim odmerkom zjutraj
(3 kapsule = 60 mg bakosidov) in naslednjim odmerkom (3 kapsule = 60 mg bakosidov) zgodaj popoldan.

 


Deluje!

Zelo dober in uporaben zeliščni dodatek. Izboljšala sem svoje študijske sposobnosti, koncentracijo, možgani delujejo odlično. Priporočam ga študentom. Poleg tega mi pomaga, da v nočnem času hitro zaspim.

 Nežen dodatek brez stranskih učinkov

Čudovita netopna, nekemična organska rastlina, ki pomaga zmanjšati stres in anksioznost brez kakršnih koli dražljivih stranskih učinkov, tako da lahko ostaneš pozoren, aktiven še pomirjen znotraj. Pomaga tudi pri dobremu spanju. Čudovit dodatek za ljudi s stresnim in polno zasedenim življenjem. Obožujem to blagovno znamko in ga bom znova kupila.
 Vredno vsakega centa!

Obožujem to zelišče. Resnično deluje! Imam številne zdravstvene težave, zaradi katerih se težko skoncentriram in delam na ravni, ki jo potrebujem. Odkar ga jemljem, se počutim trideset let mlajši, živahen, pripravljeni prevzeti in tudi dokončati delo. Veselim se novega dneva, pogosto se zbudim že pred jutranjim alarmom.
 Boljša koncentracija

Ker sem študent, preživim večino svojega časa za knjigami. Zato mi je pomembno, da sem lahko fokusiran samo na učenje in nič drugega. Izdelek mi resnično pomaga pri tem in mi daje več energije. Zelo priporočam!

 Odličen izdelek, cena in kakovost

Učinke dopolnila Bacopa ne opazite takoj, morate jemati približno 1 do 2 meseca, da boste videli rezultate. Vendar tudi učinki (boljši spomin, koncentracija) trajajo dolgo časa po tem, ko ga nehate jemati.

 Izboljšal sem svoj spomin

Bacopa jemljem že nekaj let. Vedno sem imel slab spomin, ampak odkar sem začel z jemanjem tega dopolnila, so se stvari občutno izboljšale. Nisem se kar naenkrat začel spominjati vseh stvari. Vendar uspem zadržati v glavi dosti več informacij, kot v preteklih letih, ko sem začel pozabljati vse po vrsti, tudi imena.

 


 

Vredno je bilo poskusiti :)

Ta izdelek uporabljam 2 tedna in čutim izboljšanje spomina in fokusa. Priporočam ljudem, ki se morajo osredotočiti in se jim po glavi podi veliko misli. Dajte dopolnilu nekaj časa, da pride v notranjost vašega sistema (4-7 dni).

 Boljša pozornost

To res deluje! Pomagal mi je in prijatelju, medtem ko sva v šoli, da se lahko osredotočiva na predavanja.

 Zelo učinkovit!

Nikoli ne ocenjujem izdelkov, toda Bacopa je naredil tako razliko v hitrosti mojega razmišljanja in v količini stvari, ki si jih zdaj zapomnim, da je prav neverjetno. Priporočam!
 Bolje se spominjam imen in obrazov

Eno od redkih prehranskih dopolnil za spomin in možgane, ki sem jih našel, ki kaže merljiv, ponovljiv učinek. O Bacopa Monnieri sem raziskoval na internetu in bil navdušen nad globino in širino kakovostnih znanstvenih raziskav, ki podpirajo delovanje Bacope. Bacopa potrebuje nekaj časa, da se absorbira v vašem sistemu; ne pričakujte hitrega, dramatičnega odziva. Po 1-2 tednih boste začeli opazovati razlike. Po 3-4 tednih pa bo resnično "brcnil".

 Več spomina
Ker sem študent na visoki šoli in želim obdržati veliko količino informacij, sem potreboval izdelek, ki bi mi seveda dal konkurenčno prednost. Bacopa mi pomaga, saj si zapomnim veliko večje količine informacij, kot sem to uspel prej.
 

Nature's Answer Bacopa monnieri: izkušnje uporabnikov

Spodaj so zbrane izjave uporabnikov tega izdelka po celem svetu.
Izjave so resnične, povzete iz tujih spletnih strani (ocene in komentarji kupcev).

Možnost vračila izdelkov v 14 dneh.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 50 €.

Poštnina za vse pošiljke samo 2,9 €.

vitamin - prehranska dopolnila

 

Studio Marden d.o.o.
Ljubljanska 12 f

1236 Trzin


Telefon: 040 235 340

Kje se nahajamo?